Business Internaţional

Cinci morţi şi 18 răniţi într-un schimb de focuri într-un club de noapte din Colorado

Cinci morţi şi 18 răniţi într-un schimb de focuri...

Autor: Dorin Oancea

20.11.2022, 13:42 26

Cinci persoane au fost ucise şi 18 rănite într-un schimb de focuri într-un club de noapte pentru homosexuali, sâmbătă seara, în Colorado Springs, Colorado, a anunţat poliţia, conform Reuters.

Un suspect a fost reţinut şi a fost tratat pentru răni după atacul de la Club Q, a declarat locotenentul Pamela Castro, din cadrul poliţiei din Colorado Springs, într-o conferinţă de presă.

Poliţia a primit apelul telefonic iniţial cu puţin înainte de miezul nopţii, a declarat Castro, adăugând că, la sosire, ofiţerii au localizat o persoană despre care se crede că ar fi suspectul în interiorul clubului.

Ea nu a oferit nicio informaţie despre motivul atacului şi a refuzat să spună ce fel de armă de foc a fost folosită în timpul atacului.

Clubul a declarat, într-o declaraţie pe pagina sa de Facebook, că este "devastat de atacul fără sens asupra comunităţii noastre ... Mulţumim pentru reacţiile rapide ale clienţilor eroici care l-au imobilizat pe atacatorul înarmat şi au pus capăt acestui atac plin de ură".

Imaginile de la faţa locului, după atac, arătau vehicule de securitate şi de urgenţă cu girofaruri parcate pe o stradă din apropierea localului.

Până la ora locală 4 dimineaţa, poliţia a izolat zona din jurul clubului, care este situat într-un centru comercial de la periferia oraşului Colorado Springs.

În 2016, un bărbat înarmat a ucis 49 de persoane într-un club de noapte gay din Orlando, Florida, înainte de a fi împuşcat mortal de poliţie. La momentul respectiv, a fost cel mai grav atac armat în masă din istoria recentă a SUA.

Trăgătorul îşi revendicase loialitatea faţă de un lider al Statului Islamic. El a fost ucis într-un schimb de focuri de armă cu poliţia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO