Business Internaţional

Coca-Cola anunţă pentru primul semestru un profit net în creştere cu 18%

Coca-Cola anunţă pentru primul semestru cu 18%, la patru miliarde dolari
21.07.2010, 17:20 52

Grupul american Coca-Cola a raportat pentru primul semestru ocreştere de 18% a profitului net, comparativ cu aceeaşi perioadă aanului trecut, la patru miliarde de dolari, şi un avans de 5% alveniturilor, la 16,2 miliarde de dolari, informează MediafaxBusiness.

Volumul vânzărilor Coca-Cola a urcat cu 4%, se arată în raportulfinanciar al grupului pentru prima jumătate a acestui an.Cheltuielile generale, administrative, de producţie şi cu achiziţiamateriilor prime au crescut, în perioada analizată, cu 2%, laaproape 5,6 miliarde de dolari.

În Europa, volumul vânzărilor Coca-Cola s-a diminuat cu 1%,comparativ cu primele şase luni ale anului trecut. Veniturile neteau avansat, însă, cu 4%, la 2,7 miliarde de dolari.

În al doilea trimestru, profitul net al grupului a crescut cu16%, la 2,4 miliarde de dolari, în timp ce veniturile au urcat cu5%, la 8,7 miliarde de dolari. Cheltuielile generale,administrative, de producţie şi cu achiziţia materiilor prime auavansat cu 1%, la 2,9 miliarde de dolari. Volumul vânzărilor aînregistrat o evoluţie pozitivă de 5%, depăşind obiectivulgrupului. Citiţi mai multe pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO