Business Internaţional

Comcast retrage oferta de cumparare a Disney

30.04.2004, 00:00 30



Comcast, cea mai mare companie de televiziune prin cablu din SUA, a anuntat ca isi va retrage oferta nesolicitata de 48,4 miliarde de dolari pentru cumpararea Walt Disney, dupa ce gigantul din sectorul divertismentului a refuzat de mai multe ori sa inceapa negocierile.



"A devenit clar ca nu exista nici un interes din partea managementului si consiliului de administratie al Disney in privinta unirii Comcast cu Disney", a afirmat directorul executiv al Comcast, Brian Roberts.



Actiunile Comcast, care au coborat cu aproape 12% de la anuntarea ofertei, in luna februarie, au avansat cu pana la 6% in tranzactiile dinaintea deschiderii sedintei bursiere de miercuri.



"Am fost intotdeauna disciplinati in abordarea achizitiilor. A fi disciplinat inseamna a sti cand este timpul sa te retragi. Acest moment a venit", a mai spus Roberts.



Retragerea ofertei, anuntata miercuri, intervine la o zi dupa ce consiliul de administratie al Disney si-a reiterat sustinerea pentru directorul executiv Michael Eisner, dur criticat de actionari importanti. Eisner si-a pierdut titlul de presedinte dupa reuniunea anuala din luna martie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO