Business Internaţional

Comisia Europeană nu are dreptul legal să impună cote pentru distribuirea imigranţilor

Comisia Europeană nu are dreptul legal să impună cote...

Autor: Raluca Manga

03.11.2015, 15:27 453

Rezoluţia, potrivit căreia sistemul de cote încalcă principiul subsidiarităţii, a fost adoptată cu 141 de voturi pentru, 27 împotrivă şi o abţinere.

Prin intermediul rezoluţiei, se susţine faptul că implementarea sistemului de cote ar institui o "procedură centralizată", care ignoră atât Consiliul European, cât şi consultarea cu statele membre. Comisia Europeană a eşuat în a demonstra faptul că sistemul cotelor va conduce la o gestionare mai eficientă a imigranţilor sau că acesta va genera vreo "valoare adăugată" pentru UE, potrivit acestei rezoluţii.

Pe de altă parte, Parlamentul ungar a aprobat marţi un set de legi care permit suplimentarea bugetului pentru anul 2015 destinat "măsurilor guvernamentale extraordinare", pentru a acoperi costurile privind gestionarea crizei imigranţilor. Setul de legi a fost aprobat cu 112 de voturi pentru, nouă împotrivă şi 26 de abţineri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO