Business Internaţional

Companiile aeriene naţionale moldoveneşti nu pot relua zborurile spre Moscova

Companiile aeriene naţionale moldoveneşti nu pot relua...

Autor: Laura Buciu

10.09.2022, 18:28 66

Autoritatea aviaţiei civile din Moldova a blocat Air Moldova şi alţi transportatori naţionali să reia zborurile între Chişinău şi Moscova, a declarat sâmbătă vicepremierul Andrei Spînu, citat de Reuters. „Rog cetăţenii să nu se lase amăgiţi”, a spus Spînu.

Vicepremierul Republicii Moldova, Andrei Spînu, a declarat că autoritatea aviaţiei civile din ţara sa nu a permis Air Moldova şi altor transportatori moldoveni să reia zborurile între Chişinău şi Moscova.

„Noi credem că astfel de zboruri sunt riscante şi eu rog cetăţenii să nu se lase cumva amăgiţi de acest anunţ (al Air Moldova - n.r.), pentru că încă nu este nimic clar”, a declarat vicepremierul Andrei Spînu, la televiziunea Moldova 1.

Air Moldova declarase vineri că speră să reia zborurile de la Chişinău la Moscova începând cu 1 octombrie.

„Decizia de a relua zborurile se datorează şi solicitărilor pasagerilor de a utiliza biletele achiziţionate în perioada pandemică şi după sistarea zborurilor. Totodată, există dificultăţi cu care se confruntă zilnic sute de pasageri: necesitatea procurării repetate a biletelor la preţuri majorate, mai mult timp petrecut în deplasarea pe cale terestră, zborurile cu escală, în special în cazurile de urgenţă medicală”, se menţionează într-un comunicat de presă al companiei, transmis vineri.

Moldova a suspendat legăturile aeriene cu Rusia din cauza invaziei Ucrainei din 24 februarie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO