Business Internaţional

Coreea de Nord a lansat patru rachete balistice în mare, în apropiere de Japonia

Coreea de Nord a lansat patru rachete balistice în mare,...

Autor: Raluca Manga

06.03.2017, 09:26 134

Coreea de Nord a lansat, luni dimineaţă, patru rachete balistice în mare, în largul coastei de nord-vest a Japoniei, potrivit unor oficiali sud-coreeni şi japonezi, după ce statul a promis că va răspunde la exerciţiile militare ale SUA şi Coreei de Sud, pe care le consideră o pregătire de război.

Armata sud-coreeană a anunţat că este puţin probabil ca rachetele să fi fost de tip intercontinental (ICBM), care ar avea capacitatea de a ajunge în Statele Unite, însă au zburat în medie 1.000 de kilometri şi au atins o înălţime de 260 kilometri, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Unele rachete au aterizat în apă la o distanţă de numai 300 de kilometri de coasta nord-vestică a Japoniei, a declarat la Tokyo ministrul japonez al Apărării, Tomomi Inada.

"Lansarea acestor rachete reprezintă în mod clar o încălcare a rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU. Este o acţiune extrem de periculoasă", a spus premierul japonez, Shinzo Abe.

Preşedintele în exerciţiu al Coreei de Sud, Hwang Kyo-ahn, a condamnat lansarea acestor rachete catalogând-o drept o provocare directă la adresa comunităţii internaţionale şi a spus că ţara sa va desfăşura rapid un sistem american de apărare antirachetă în pofida obiecţiilor din partea Chinei.

Rachetele au fost lansate din regiunea Tongchang-ri, situată în apropierea graniţei Coreei de Nord cu China, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei sud-coreene, Roh Jae-cheon.

"Coreea de Sud şi Statele Unite conduc o analiză de prim-plan privind noi informaţii", a anunţat Statul Major al armatei sud-coreene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO