Business Internaţional

Corus raporteaza pentru prima data profit

17.09.2004, 00:00 22



Corus Group, cel mai mare producator de otel din Marea Britanie, si-a raportat primele castiguri si a anuntat ca estimeaza o crestere a profiturilor pentru semestru al doilea al acestui an, ca urmare a preturilor mai mari la otel si a implementarii programului de reducere a costurilor, promovat de directorul general al companiei, Philippe Varin, relateaza Bloomberg.



Profitul obtinut pe primul semestru a fost de 100 mil. lire sterline, un progres evident, avand in vedere pierderea de 125 mil. lire sterline inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut.



Corus a majorat pretul otelului de doua ori in acest an pentru a acoperi costurile la materii prime, cum ar fi cele la mangal. Varin, care conduce compania inca de la fuziunea din 1999 dintre British Steel si firma olandeza Royal Hoogovens, a reusit sa faca economii de 100 de milioane de lire sterline pe primul semestru, prin disponibilizarile de personal si prin inchiderea unor turnatorii.



"Am beneficiat de pe urma unei piete internationale mai puternice, dar jumatate din imbunatatiri au fost realizate ca urmare a reusitei programului nostru de redresare", a declarat Varin. "Totusi, mai avem multe de facut."



Marjele profitului vor creste in al doilea semestru, sustine Varin. Vanzarile s-au majorat cu 11%, pana la 4,48 mld. lire sterline.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO