Business Internaţional

Creşte numărul de insolvenţe din businessul german

Creşte numărul de insolvenţe din businessul german

Autor: Bogdan Cojocaru

15.08.2023, 00:00 68

Numărul de insolvenţe corporate din Germania a crescut cu aproape 24% în iulie faţă de aceeaşi lună a anului trecut, potrivit datelor statistice oficiale. 

Este o tendinţă vizibilă din august 2022 şi are drept cauză deteriorarea condiţiilor economice. Germania este singura dintre economiile mari ale lumii pentru care FMI anticipează o scădere în 2023, în timp ce inflaţia rămâne deosebit de ridicată, la peste 6%. De altfel, Germania începe să fie considerată din nou „bolnavul Europei”, iar politicienii vorbesc despre nevoia de a aplica reforme. Până ca Rusia să atace Ucraina, companiile germane şi guvernul mizau pe gazele ruseşti ieftine pentru a avea un avantaj competitiv în producţie.

Însă de anul trecut costurile cu energia au explodat, revenind la niveluri mai mici doar în ultimele luni. Pentru lumea corporate, nici august nu se anunţă o lună prea bună. Un dezvoltator imobiliar din München tocmai şi-a anunţat insolvenţa. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO