Business Internaţional

Cresterea TVA-ului nu va afecta vizibil economia germana

13.11.2006, 23:00 26

Ridicata pana la cel mai inalt nivel din istoria postbelica a Germaniei, taxa pe valoarea adaugata nu va impiedica in mod vizibil cresterea economica de anul viitor, au afirmat consilierii pe probleme de economie ai cancelarului Angela Merkel, scrie Bloomberg.
Cresterea economica a Germaniei va incetini pana la 1,8% in 2007, au afirmat cei cinci consilieri intr-o previziune care este mult mai optimista decat cea a guvernului, a celor sase institute nationale care se ocupa de cercetari in domeniul economic si a organizatiilor internationale, incluzand Fondul Monetar International. Anul acesta economia va creste cu 2,4%, au afirmat cei din consiliu. "Conditiile sunt favorabile unei expansiuni continue, deoarece economia va intra in 2007 cu un avant remarcabil si cu o situatie buna", au afirmat intr-un raport consilierii. "O depresiune in economie nu se asteapta, desi politica fiscala este mult mai restrictiva", precizeaza raportul. Diminuarea ingrijorarilor cu privire la cresterea cu 3% a TVA incepand din ianuarie 2007, precum si alte masuri guvernamentale menite sa creasca veniturile bugetare ar putea sustine increderea in marea economie a Europei si ar putea intari deciziile BCE cu privire la cresterea ratelor dobanzii. Cresterea taxelor si diminuarea subventiilor pentru anul viitor include cresterea taxei pe valoarea adaugata si a taxei pentru asigurari de la 16% la 19%, reducerea taxelor pentru intreruperea abonamentelor si pentru muncitorii din schimbul de noapte si o taxa suplimentara pentru persoanele care castiga mai mult de 250.000 de euro pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO