Business Internaţional

Cu lira la pământ, Erdogan ţinteşte în continuare rate ridicate de creştere. „Cine spune că prea multă creştere nu e bună e pur şi simplu invidios”

Cu lira la pământ, Erdogan ţinteşte în continuare...

Autor: Catalina Apostoiu

10.04.2018, 20:53 37

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan alimentează temerile că va continua să vâneze rate ridicate de creştere economică deşi lira turcească a atins un nou minim pe fondul temerilor că economia este în curs de supraîncălzire, scrie Financial Times.

Erdogan a anunţat un pachet de investiţii de 34 miliarde de dolari la începutul săptămânii şi a cerut din nou reducerea dobânzilor, sfidând avertismentele economiştilor că creşterea economiei turce trebuie să se tempereze pentru a se corecta dezechilibrele în creştere. „Unii spun că prea multă creştere nu e bună. De ce? Pentru că sunt invidioşi”, a declarat preşedintele turc.

Lira a pierdut 6,5% din valoare în raport cu dolarul în acest an pe fondul temerilor că ţintirea unei creşteri mai puternice va opri banca centrală de la a majora dobânzile în pofida ratei inflaţiei alcătuite din două cifre. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO