Business Internaţional

Cum a ajuns Lego cel mai mare producător mondial de anvelope, după numărul de unităţi fabricate

Cum a ajuns Lego cel mai mare producător mondial de...

Autor: Ştefan Stan

27.10.2013, 16:35 6285

Lego este cel mai mare producător mondial de cauciucuri, după numărul de unităţi fabricate, devansând compania japoneză Bridgestone, clasată pe locul doi, cu peste 190 de milioane de anvelope.

O anvelopă lego este un cauciuc fabricat de compania producătoare de jocuri, folosit pentru vehiculele din seturile Lego. Anvelopele sunt disponibile în numeroase mărimi, în funcţie de set. Anual, compania LEGO produce peste 15 miliarde de obiecte individuale.

În 2011, Lego a scos 381 de milioane de cauciucuri pe linia de fabricaţie, ceea ce a pus compania în fruntea clasamentului celor mai mari producători de anvelope, după numărul de unităţi produse, chiar dacă acestea au doar 10 cm în diametru.  

Compania japoneză Bridgestone are cele mai mari venituri provenite din vânzarea de anvelope, însă este poziţionată pe locul doi la numărul de unităţi vândute, având doar 190 de milioane de cauciucuri cumpărate de clienţi, jumătate din cât a vândut Lego. Următorii clasaţi sunt Michelin, cu 184 de milioane de anvelope vândute şi Goodyear, cu 181 de milioane.

Lego a început să producă anvelope care să se potrivească machetelor făcute cu piesele de joc în 1962, ca parte a setului 400, care a devenit cel mai popular produs Lego din acea perioadă.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO