Business Internaţional

Cum ar trebui să arate în realitate o luptă de la Hollywood. Marina americană a postat pe YouTube un test balistic. Galerie VIDEO

Cum ar trebui să arate în realitate o luptă de la...

Autor: Ştefan Stan

22.09.2013, 14:35 443

Marina americană a efectuat pe coasta din Hawaii o serie de teste asupra sistemului de aparare antirachetă Aegis, înregistrând o premieră prin utilizarea a două rachete simultan, scrie Business Insider.

Testul FTM-21 (Test de zbor – Rachetă standard) consta în trimiterea a două rachete ghidate de Aegis care să intercepteze o rachetă balistică în acelaşi timp.

Sistemul Aegis (denumit după scutul zeiţei greceşti Atena) este format dintr-o serie de computere şi radare care urmăresc orice potenţial risc militar provenit din exterior şi îl neutralizează.

“Cel mai recent test este primul în care am văzut ca nava de luptă USS Lake Erie, marinarii şi sistemul Aegis să programeze, analizeze şi lanseze mai multe rachete în luptă, care să intercepteze ţinta inamică simultan”, a declarat Nick Bucci de la Lockheed Martin, o firmă care produce echipamente de luptă.  

Testul a fost filmat şi postat pe YouTube:

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO