Business Internaţional

Cum arată cele mai "luxoase" trenuri din lume şi ce trasee parcurg. Galerie FOTO

Cele mai spectaculoase trenuri din lume

Cele mai spectaculoase trenuri din lume

Autor: Bianca Dorobanţu

20.12.2015, 10:41 1498

Călătoria cu trenul poate fi transformată într-un prilej de relaxare, dacă alegi un tren de lux care să te ducă spre cele mai apreciate destinaţii de vacanţă din lume, având totodată acces la servicii cotate chiar şi la cinci stele, scrie CNN, care propune 11 rute de parcurs cu trenul, ce se întrec în lux.

1. Londra-Veneţia

Trenul Veneţia Simplon-Orient Express trece prin unul dintre cele mai frumoase oraşe europene: Londra, Paris, Innsbruck, Verona şi înnoptează în Veneţia. Trenul este amenajat într-un stil elegant, amintind de perioade îndepărtate.

Preţul călătoriei este de 3,342 de dolari de persoană.

2. Moscova-Vladivostok

„Vulturul Auriu” este trenul care oferă  călătorilor servicii de cinci stele, cu băi private, aer condiţionat şi căldură, televizoare şi muzică oferită de un pianist. Cele două săptămâni petrecute în „Vulturul Auriu” seamnănă mai mult cu o croazieră decât cu o simplă călătorie cu trenul, pentru că pe tot parcursul drumului, acesta opreşte zilnic pentru excursii. Trenul traversează Lacul Baikal şi se întoarce prin Ulan Bator, capitala Mongoliei.

Preţul călătoriei este de 15,895 de dolari-persoană

3. Pretoria-Cape Town

Sunt 1,600 de km parcurşi în 27 de ore cu „Trenul Albastru” de-a lungul Africii de Sud., cu oprire la minele de diamant din Kimberley. Printre cei care au călătorit cu acest tren se numără Nelson Mandela, Margaret Thatcher şi Kyle Minogue.

Preţul călătoriei este de 979 de dolari-persoană

4. Adelaide-Darwin

Continentul australian este parcurs în 3 zile, într-un tur de 2,979 km de la Adelaide la Darwin şi oferă pasagerilor peisaje exotice şi dacă optezi pentru serviciile cu un preţ mai ridicat, beneficiezi de camere mai mari, cu baie proprie, cinci feluri de mâncare şi micul dejun servit „la pat”.

Călătoria costă 2,637 dolari/persoană.

5. Sudul-Estul Africii

Zimbabwe, Namibia şi Tanzania sunt ţările parcuse pe această rută. Trenul Rovos Rail nu depăşeşte 60 de km pe oră, aşa că pasagerii au ocazia de a ieşi pe geam şi de a fotografia natura, atât plante şi animale sălbatice.

Călătoria costă 1,504 dolari/persoană.

6. Banff-Vancouver

Această rută este oferită de trenul Rocky Mountaineer, ce traversează Munţii Stâncoşi, una dintre cele mai atractive destinaţii ale lumii, situată în America de Nord, perfectă pentru romantici.

Preţul călătoriei este de 1,309 dolari/persoană

7. Regiunea Muntoasă a Scoţiei

Trenul Belmond Royal Scotsman oferă pasagerilor opţiunea de a alege dintre o excursie care poate dura între două şi şapte zile la Edinburgh şi cea clasică, de patru nopţi în Regiunea Muntoasă. Acesta este singurul tren din ţară care oferă servicii de dormit de lux şi un bar care conţine 50 de tipuri de whiskey. Călătoria incluse vizite la distilerii şi la castele.

Preţul călătoriei este de 3,917 dolari/persoană pentru două nopţi.

8. Toronto-Vancouver

„Canadianul” oferă o călătorie de 4,466 km între Toronto şi Vancouver, unele dintre cele mai frumoase oraşe ale ţării. Momentan, pasagerii au la dispoziţie şapte dormitoare elegante, dar în anul următor vor mai fi făcute alte şase, care au băi proprii cu cabine de duş şi minibar cu băuturile incluse în preţul biletului. „Canadianul” este singurul tren din America de Nord care are paturi duble, în locul celor supraetajate sau single.

Preţul este de 2,891 dolari/persoană.

9. Delhi-Mumbai

Călătorie oferită de Expresul Maharajah, tren intrat de curând pe piaţa trenurilor de lux, de trei nopţi, în care pasagerii admiră peisajele exotice ale deşertului.

Preţul călătoriei este de 3,850 dolari/persoană.

10.  San Sebastian-Santiago de Compostela

Dacă aleg această rută, pasagerii străbatîntr-o călătorie de şapte zile Coasta Atlantică a Spaniei, cu vizite la Muzeul Guggenheim din Bilbao, peştera preistorică din Altamira şi Catedrala din Santiago de Compostela, dar şi alte obiective.Trenul oferă servicii de înaltă calitate, o selecţie fină de vinuri şi mâncăruri rafinate.

Preţul călătoriei este de 4,859 dolari/persoană.

11. Kyushu, Japonia

Trenul „Şapte Stele în Kyushu” este cel mai luxos tren japonez, cu 14 apartamente pentru 30 de persoane. Interiorul este amenajat în stil specific japonez, cu pereţi făcuţi din lemn de trandafir şi de arţar, podele de nuc şi uşi din sticlă glisantă gravată cu flori şi păsări.

Preţul este de 2,271 de dolari/persoană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO