Business Internaţional

Cum arată metroul BMW, construit din materiale reciclabile. Galerie FOTO

Metroul conceput de BMW

Metroul conceput de BMW

Autor: Ştefan Stan

01.04.2014, 14:19 5048

BMW a conceput un nou sistem de metro pentru Kuala Lumpur, un oraş de aproape 7 milioane de locuitori, prin intermediul DesignworksUSA, o divizie a grupului german, scrie autoblog.com.

Deşi BMW este preponderant o companie producătoare de automobile, prin intermediul diviziei DesignworksUSA a intrat şi în industria trenurilor şi metrourilor. După ce a schimbat design-ul trenurilor BART din San Francisco (trenurile de viteză din oraş), BMW s-a orientat către capitala malaeziană.

Trenurile concepute de DesignworksUSA se bazează pe sistemul Siemens Metro Inspiro şi vor fi construite de producătorul malaezian Mass Rapid Transit. Inspiro este un model ecologic de trenuri, eficient din punctul de vedere al costurilor, construit cu materiale reciclabile. 

BMW va produce 58 de trenuri pentru Kuala Lumpur. Metro-urile vor fi dotate cu iluminare LED, acces pentru persoanele cu dizabilităţi şi roţi de dimensiuni mai ridicate, concepute pentru micşorarea poluării fonice. După finalizarea celor 30 de ani de folosinţă, perioada anticipată pentru rămânerea în uz, trenurile vor fi reciclabile în proporţie de 95%. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO