Business Internaţional

Cum arată sediul comunist din Bulgaria pe care statul nu-şi poate permite nici măcar să-l demoleze. Galerie FOTO

Autor: Octavian Calei

16.09.2012, 11:54 13029

Un explorator urban a postat pe blogul său fotografii din interiorul unei impunătoare clădiri istorice din Bulgaria lăsată să se degradeze, fostul sediu al partidului comunist, scrie Business Insider.

Clădirea impunătoare a sediului partidului comunist bulgar a funcţionat numai 8 ani, fiind abandonată din 1989, după căderea Cortinei de Fier. Guvernul bulgar a lăsat clădirea pradă degradării, abandonând-o.

Costurile renovării fostului sediu comunist se ridică la aproape 20 de milioane de dolari (15,6 mil. euro). Cu un aşa preţ, este puţin probabil ca autorităţile bulgare să poată redeschide porţile clădirii care ar putea atrage mulţi turişti.

Monumentul este situat pe vârful Buzludja al Munţilor Balcani şi este vizibil de la 20 de km depărtare de pe şoseaua principală care trece prin partea de sud a munţilor

Zidurile aveau cândva efigii cu flăcări pe ambele părţi

Mesajul scris mai recent în roşu la intrarea în monument este "Uită de trecutul tău"

Pe peretele opus celui frontal, apar feţele unui filozof bulgar socialist, a primului preşedinte bulgar comunist şi a ultimului preşedinte comunist

Sala de conferinţe este împodobită cu picturi şi mozaicuri colorate ce-i ilustrează pe Engels, Marx şi Lenin precum şi scene de bătălie şi de recoltă.

"De aici am mers mai departe pe culoarul care înconjoară monumentul - desenele murale sunt şterse şi ferestrele nu mai sunt, totuşi, panorama este superbă, oferind vedere chiar din vârful muntelui", a relatat fotograful.

O ilustraţie tipică - femei cu copiii având în fundal recolte bogate

Bucăţi de metal se desprind din tavan şi cad pe jos

Intrarea în monument

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO