Business Internaţional

Cum arată veteranul de 60 de ani care ar putea bombarda Siria. GALERIE FOTO

Accesaţi galeria foto

Aeronava B-52

Autor: Ştefan Stan

12.09.2013, 11:12 1633

Aeronava B-52 are deja la activ câteva decade de serviciu militar activ şi era pe cale să aibă încă o bătălie, de data aceasta pentru Siria, scrie Business Insider.

Indiferent dacă atacul asupra Siriei va avea undă verde sau nu, aeronava este deja o legendă. B-52 a purtat de la bombe nucleare la bombe cu dispersie, drone şi navete spaţiale. Avionul are un trecut remarcabil şi joacă un rol important în continuare în acţiunile militare prezente.

Bombardierul B-52 a fost testat prima dată în Area-52. În primii ani de servciu, aeronava a redus la jumătate recordul de timp pentru a face înconjurul lumii. În anii 50’, avionul a fost folosit pentru testarea de bombe nucleare, ulterior fiind preluat şi de NASA pentru transportarea navetelor spaţiale.

În ianuarie 1962, B-52 a zburat 20.000 de km, din Japonia în Spania, fără să se oprească să alimenteze.

Cu o istorie care a început în anii 50’, bombardierul are planificată o prezenţă activă pe scena teatrelor de război până în 2040.  


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO