Business Internaţional

Cum îşi mai etalează bogaţii Americii averea: transformă simple dube în adevărate iahturi pe roţi

Cum îşi mai etalează bogaţii Americii averea: transformă simple dube în adevărate iahturi pe roţi

Lux pe roţi

Autor: Alexandru Stefan Matei

26.11.2011, 19:09 1964

Din exterior arată ca orice dubă pentru livrări. Dar după ce este deschisă uşa laterală, în faţa ochilor apare un spaţiu luxos cu covoare persane, canapele de piele şi suporturi strălucitoare pentru sticle de şampanie, scrie Daily Mail.
Noua modă printre bogaţii din New York este să transforme interiorul van-urilor Mercedes în spaţii luxoase. Preţul de pornire al unui Mercedes-Benz Sprinter cu priză la bogaţi începe de la 41.315 dolari, dar personalizarea acestora costă de multe ori mai mult decât maşina în sine.

Unii proprietari le folosesc drept birouri mobile, în timp ce alţii le transformă în locuri de joacă pe roţi.

Un client, Steve Kantor, a cerut televiziune prin satelit, reţea Wi-Fi şi monitoare flat screen care l-au costat 189.000 de dolari. "Am două televizoare mari şi o canapea care se poate transforma în pat", a declarat Kantor pentru The New York Times. "Mai am patru scaune care pot face masaj, un birou, o masă şi un sistem de comunicaţii care permite organizarea de şedinţe".

Alţii merg mai departe şi ajung să plătească până la 500.000 de dolari.

Hyde Ryan, un designer care a redecorat un van Mercedes Sprinter pentru o familie bogată din New York, a spus că aceasta a vrut ca toate butoanele maşinii să fie suflate cu aur. El a instalat şi un aspirator, astfel încât şoferul să cureţe mizeria lăsată în urmă de copii.

Carmelo Umpierre, un şofer de 44 de ani, povesteşte că îi este aproape imposibil să găsească un loc de parcare pentru maşina în valoare de 425.000 de dolari pe care o conduce pentru un executiv din Connecticut. Duba are scaune de piele şi un bar în care fiecare sticlă de vin este iluminată individual.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO