Business Internaţional

Definiţia pură a ironiei: Donald Trump, cunoscut pentru remarcile sale rasiste, câştigă preşedinţia celei mai puternice economii din lume pe 9 noiembrie, când se sărbătoreşte Ziua Internţională de Luptă împotriva Rasismului

Definiţia pură a ironiei: Donald Trump, cunoscut pentru...

Autor: Liviu Popescu

09.11.2016, 10:57 292

Republicanul Donald Trump a câştigat preşedinţia SUA, cea mai puternică economie din lume, pe 9 noiembrie, când se sărbătoreşte Ziua internaţională de luptă împotriva rasismului şi antisemitismului.

În campania electorală, Trump a acuzat Mexicul că trimite violatori peste graniţele SUA şi persoane “care aduc droguri”, şi a afirmat că îi va face pe mexicani să plătească pentru un zid la frontieră, potrivit agenţiei de presă Thomson Reuters.

“Aş putea sa merg pe 5th Avenue (New York - n.red.) şi să împuşc pe cineva şi tot nu aş pierde din susţinători”, spunea Trump în ianuarie. 

Ziua internaţională de luptă împotriva rasismului şi antisemitismului, celebrată în fiecare an la 9 noiembrie, marchează începutul simbolic al Holocaustului. La nivel european, comemorarea zilei de 9 noiembrie a început în 1988, când s-au împlinit 50 de ani de la Noaptea de Cristal din Germania Nazistă.

La 9 noiembrie 1938 s-au luat primele măsuri fizice împotriva evreilor pe tot cuprinsul Germaniei, ziua intrând în istorie sub denumirea de "Kristallnacht'' ("Noaptea de cristal").

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO