Business Internaţional

Deutsche Bank anunţă un profit de 1,158 de miliarde de dolari pentru primul trimestru. Creditorul german semnalează însă că ar putea urma concedieri: „Banca implementează în prezent măsuri suplimentare de eficienţă în front office şi infrastructură”

Deutsche Bank anunţă un profit de 1,158 de miliarde de...

Autor: Valeriu Dănilă

27.04.2023, 15:30 112

Deutsche Bank a raportat joi un profit net de 1,158 miliarde de euro pentru primul trimestru, depăşind perioada agitată cauzată de temerile pieţei privind o criză bancară globală, scrie CNBC.

Banca a marcat al 11-lea trimestru consecutiv de profit după finalizarea unui plan de restructurare amplu care a început în 2019, cu scopul de a reduce costurile şi de a îmbunătăţi profitabilitatea.

„Rezultatele noastre din primul trimestru demonstrează relevanţa strategiei noastre Global Hausbank pentru clienţii noştri şi subliniază că suntem pe drumul cel bun pentru atingerea sau depăşirea obiectivelor noastre pentru 2025”, a declarat CEO Christian Sewing.

Raportul de joi a arătat că depozitele au scăzut pe parcursul trimestrului la 592 de miliarde de euro, de la 621,5 miliarde de euro la sfârşitul anului 2022. Banca a spus că scăderea a fost „cauzată de creşterea concurenţei şi de volatilitatea pieţei la şfârşitul trimestrului”.

Cu toate acestea, Deutsche Bank a previzionat concedieri pentru pentru personalul front-end. „Banca implementează în prezent măsuri suplimentare de eficienţă în front office şi infrastructură”, se arată în raport.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO