Business Internaţional

Deutsche Telekom şi Vodafone cer Greciei să permită fuziunile operatorilor de telefonie mobilă

Deutsche Telekom şi Vodafone cer Greciei să permită fuziunile operatorilor de telefonie mobilă
20.11.2011, 12:56 460

Deutsche Telekom, proprietarul a 40% din OTE, şi Vodafone Group au pierdut 6,4 miliarde de dolari din investiţiile în Grecia şi exercită presiuni asupra autorităţilor de reglementare să permită fuziunile operatorilor de telefonie mobilă pentru a menţine profitabilitatea, transmite Bloomberg.

Vodafone negociază de peste două luni o posibilă fuziune ale operaţiunilor sale din Grecia cu Wind Hellas Telecommunications, companie deţinută de şase fonduri internaţionale de investiţii.
În urma fuziunii, piaţa ar fi dominată de doi operatori, cu OTE, care deţine operatorul de telefonie mobilă Cosmote, lider de piaţă.

"Dacă nu vor aproba fuziunea, în curând vom avea pe piaţă o nouă companie falimentară", a declarat directorul general al OTE, Michael Tsamaz.

Piaţa wireless din Grecia a fost afectată de recesiune, utilizatorii fiind îngrijoraţi dacă noile măsuri de austeritate le vor reduce puterea de cumpărare.

OTE, cu 7,9 milioane de clienţi wireless, a raportat o scădere de 10% a veniturilor pe acest segment, în primele nouă luni.
Vodafone, cel mai mare operator de telefonie mobilă la nivel mondial, a înregistrat la divizia din Grecia pierderi de 450 milioane de lire sterline (713 milioane dolari) în trimestrul precedent.

Este improbabil ca cererea de fuziune a Vodafone şi Wind Hellas să fie înaintată Comisiei Europene înainte de luna decembrie, în loc de octombrie aşa cum era planificat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO