Business Internaţional

Dictatura si fotbalul, un nou episod

19.07.2004, 00:00 13

La finalul saptamanii trecute, surse libaneze au negat zvonurile referitoare la o posibila preluare a clubului englez de fotbal Crystal Palace de catre dictatorul Muammar Gadaffi.
Informatiile privind aceasta tranzactie - care urma sa fie realizata prin compania Libya Arab Foreign Investment, condusa de liderul libian - sugerau ca Simon Jordan, presedintele clubului, s-ar fi declarat dispus sa deschida negocierile formale cu Gadaffi si cu fiul sau, Al-Saadhi, privind o posibila extindere a portofoliului acestora in afacerile sportive. Cei doi mai au in proprietate 5,31% din actiunile clubului italian de prima liga Juventus Torino. Fiul dictatorului libian a demisionat din consiliul de administratie al echipei in cursul lunii octombrie a anului trecut, preferand un contract de jucator la formatia din Perugia.
"Am fost informat ca Gadaffi sI fiul sau sunt interesati sa investeasca in clubul nostru. Daca banii lor pot transforma Crystal Palace intr-un club de fotbal de succes si ne pot propulsa in topul ierarhiei, atunci va trebui sa luam in considerare oferta lor", afirmase Jordan, precizand insa ca nu s-a primit nici o propunere oficiala.
Dar un purtator de cuvant al familiei Gadaffi a negat iminenta unei oferte: "Domnul Gadaffi a fost informat despre speculatiile din presa privind o posibila preluare a Crystal Palace de catre domnia sa, dar nu este implicat in nici un fel in aceasta afacere".
Iain Dowie, antrenorul-manager al echipei, a marturist ca a discutat cu Jordan aceasta ipoteza tratand-o insa ca pe "o gogoasa". "Sunt la curent cu zvonurile din ultima vreme referitoare la intentia libanezilor de a investi in fotbalul britanic, dar nu pot anticipa ca este vorba despre noi in momentul de fata".
"Ma consider norocos ca am un angajator foarte bun la acest club. Simon Jordan m-a convins sa lucrez pentru Crystal Palace sI cand imi voi reinnoi contractul o voi face numai sub presedintia sa", a mai spus Dowie dupa victoria categorica impotriva irlandezilor de la Glentoran intr-un meci amical (5-0).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO