Business Internaţional

Disney are un competitor puternic pentru achiziţia 21st Century Fox: Comcast plusează şi spune că poate veni cu o ofertă care să depăşească 52 de miliarde de dolari

Sursă Foto: Dark Horizons

Autor: Răzvan Botea

23.05.2018, 16:08 106

Comcast a spus într-o declaraţie că explorează posibilităţile unei oferte către 21st Century Fox, care să fie mai mare decât oferta celor de la Disney şi care să fie plătită în cash, scrie Business Insider.

Reportaje de luna aceasta spuneau că gigantul distribuitor de cablu TV şi internet, Comcast, este în discuţii cu băni de investiţii pentru a se pregăti să vină cu o licitaţie mai mare de 52 de miliarde de dolari, oferta iniţială a celor de la Disney. Activele pe care Disney a fost de acord să le cumpere în decembrie nu includ şi Fox News Channel şi Fox Business Network.

Oferta competiţiei vine şi în contextul în care audienţele TV scad, pe fondul preferinţelor consumatorilor de a achiziţiona servicii de streaming, care sunt mai ieftine.

Comcast susţine că încă nu a lansat o ofertă finală, însă spune că „stadiul în care am ajuns pentru a face o ofertă care să includă plata în cash şi birocraţia necesară este unul avansat” .

Comcast a mai fpcut o ofertă de 30 de miliarde de dolari pentru 61% din acţiunile grupului european Sky. Acţiunea de preluare a companiei Sky, care îşi are rădăcinile în 2016, a fost însă blocată de autorităţile londoneze, care au spus că familia Murdoch ar deţine prea mult din mass-media britanică.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO