Business Internaţional

Economia chineză este în pragul deflaţiei: Economiştii avertizează că trebuie luate măsuri imediate. „Cred că suntem în pragul deflaţiei. Acum este momentul să acţionăm pentru a opri presiunea deflaţionistă”

Economia chineză este în pragul deflaţiei:...

Autor: Valeriu Dănilă

18.07.2023, 11:06 1160

Temerile că economia chineză se află în pragul deflaţiei încep să se intensifice pe măsură ce noile date oferă dovezi ale scăderii consumului, scrie CNBC.

Luni, Beijingul a anunţat că PIB-ul pentru al doilea trimestru a crescut cu 6,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, sub aşteptările pieţei de 7,3%.

„Trebuie să vedem o presiune largă şi persistentă asupra preţurilor înainte de a putea declara deflaţia”, a declarat Hong Hao, economistul şef al Grow Investment Group. „Acest lucru se întâmplă în sectoarele din amonte şi, în mod normal, durează două până la patru trimestre pentru a se transmite.”

„Cred că suntem în pragul deflaţiei. Acum este momentul să acţionăm pentru a opri presiunea deflaţionistă”, a adăugat el.

Inflaţia anuală a preţurilor de consum a fost constantă în iunie, determinată de o scădere cu 7,2% a preţurilor la carne de porc, sub aşteptările de 0,2% ale analiştilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO