Business Internaţional

Economiştii sunt tot mai şceptici că SUA va intra în recesiune în 2023: „Deşi ne aşteptăm în continuare ca efectele înăspririi monetare şi a disponibilităţii mai reduse a creditării să diminueze creşterea economică, economia s-a dovedit a fi mai rezistentă decât am anticipat”

Economiştii sunt tot mai şceptici că SUA va intra în...

Autor: Valeriu Dănilă

11.06.2023, 15:13 3971

Mult aşteptata recesiune din SUA încă nu a început, iar economiştii devin din ce mai optimişti cu privire la viitorul economiei, titriează Yahoo Finance.

Analiştii Wells Fargo prevăd că recesiunea ar putea începe de abia în 2024 având în vedere că datele economice recente prezintă o economie rezilientă „care nu este încă în pragul recesiunii”.

„Deşi ne aşteptăm în continuare ca efectele înăspririi monetare şi a disponibilităţii mai reduse a creditării să diminueze creşterea economică, economia s-a dovedit a fi mai rezistentă decât am anticipat”, a tranmis echipa de analişti ai băncii. „Ca urmare, prognoza pentru începerea contracţiei economice este în primul trimestru al anului 2024.”

Wells Fargo nu este singura instituţie care devine mai optimistă cu privire la perspectivele de expansiune economică în 2023. Goldman Sachs a redus probabilitatea pentru recesiune de la 35% la 25% la începutul acestei săptămâni. Totodată, economistul şef al Bank of America a explicat că economia ar putea avea parte doar de o recesiune uşoară.

Noile perspective au venit după ce datele privind piaţa muncii din SUA s-au arătat a fi „reziliente”.  Astfel, econmomia americană a adăugat 339.000 de locuri de muncă în mai, cea mai mare creştere lunară din ianuarie. Totul, în timp ce consumatorii continuă să cheltuiască, în ciuda inflaţiei persistente.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO