Business Internaţional

Este dificil ca Phenianul să renunţe la capabilităţile sale nucleare

 Este dificil ca Phenianul să renunţe la...

Autor: Marian Avram, Mediafax

15.11.2017, 06:22 63

Prezent la summitul Asociaţiei Naţiunilor din Sud-Estul Asiei (ASEAN) de la Manila, liderul sud-coreean a declarat că, în cazul în care Coreea de Nord ar începe negocierile în privinţa programelor sale nucleare şi balistice, atunci toate opţiunile ar rămâne deschise. Moon Jae-in a precizat că în cazul unui asemenea scenariu, comunitatea internaţională ar putea relaxa sancţiunile impuse împotriva Coreei de Nord.

”Aceasta înseamnă că ar fi probabil ca întâi Coreea de Nord să-şi îngheţe programul nuclear şi apoi să se îndrepte spre o denuclearizare completă. Dacă acest lucru se întâmplă cred că noi şi comunitatea internaţională putem discuta despre ce putem face în schimb”, a afirmat Moon Jae-in.

Cu toate acestea, liderul de la Seul a avertizat că va fi destul de dificil ca Phenianul să îşi distrugă complet arsenalul nuclear într-un termen scurt de timp.

”Dacă discuţiile vor rezolva problema nucleară nord-coreeană, cred că va fi dificil să determinăm Coreea de Nord să-şi distrugă complet capabilităţile nucleare, ţinând cont că arsenalul său nuclear şi rachetele sale balistice lor sunt într-o etapă dezvoltată”, a adăugat preşedintele Coreei de Sud.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO