Business Internaţional

Filialele din Grecia ale băncilor din Cipru vor fi preluate de băncile elene

Băncile din Grecia vor prelua filialele locale ale băncilor din Cipru

Autor: Marius Oncu

22.03.2013, 14:46 1477

Biroul preşedintelui Anastasiades a anunţat că acesta a comunicat cu premierul elen, Antonis Samaras, în privinţa tranzacţiei, scrie cotidianul elen Kathimerini.

Ministerul de Finanţe de la Atena a confirmat, de asemenea, acordul dintre cele două părţi. În continuare, sunt aşteptate oferte din partea băncilor elene pentru dviziile Hellenic Bank, Bank of Cyprus şi Cyprus Popular Bank (Laiki).

Acestea vor avea nevoie de fonduri pentru capitalizare de 1,5 miliarde de euro. Potrivit unor informaţii apărute recent în presa internaţională, costul ar putea fi suportat în comun de Grecia şi Cipru, însă informaţia nu a fost confirmată.

Piraeus Bank, Alpha Bank, National Bank şi Hellenic Postbank au fost toate menţionate ca posibili ofertanţi pentru activele şi sucursalele din Grecia ale băncilor cipriote.

Potrivit acordului dintre statele zonei euro şi Cipru privind un pachet de împrumuturi externe, diviziile din Grecia ale băncilor au fost excluse de la taxarea depozitelor, sub condiţia să fie preluate de instituţiile de credit elene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO