Business Internaţional

FMI numeşte un susţinător al unei integrări fiscale sporite în zona euro în poziţia de economist-şef

Maurice Obstfeld a fost consilier pe probleme economice al preşedintelui american Barack Obama. Foto: AFP

Maurice Obstfeld a fost consilier pe probleme economice al preşedintelui american Barack Obama. Foto: AFP

Autor: CătăIina Apostoiu

22.07.2015, 00:00 117

Maurice Obstfeld, fost consilier pe probleme economice al preşedintelui american Barack Obama şi un susţinător ferm al unui nivel mai ridicat de integrare fiscală în zona euro, a devenit noul economist-şef al Fondului Monetar Internaţional, relatează Financial Times. Obstfeld va lua locul actualului economist-şef al FMI Olivier Blanchard la începutul lunii septembrie.

Fost profesor de economie la Universitatea Berkeley din California, Obstfeld este deja cunoscut la nivel mondial pentru lucrările sale legate de economia internaţională şi este considerat drept unul dintre cei mai influenţi macroeconomicşti ai lumii, potrivit The Telegraph.

Obstfeld este de asemenea cunoscut pentru opiniile sale privitoare la necesitatea unei integrări sporite în zona euro, la pericolele legate de dezechilibrele comerciale şi de investiţii şi importanţa întăririi guvernanţei economice la nivel mondial. 

 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO