Business Internaţional

FMI rămâne fără conducere: Lipsky, mâna dreaptă a lui Strauss-Kahn, pleacă în august

FMI rămâne fără conducere: Lipsky, mâna dreaptă a lui Strauss-Kahn, pleacă în august

Autor: Bogdan Cojocaru

15.05.2011, 14:54 177

După arestarea actualului directorgeneral Fondului Monetar Internaţional, Dominique Strauss-Kahn, şefia de zi cu zia instituţiei financiare va cădea în sarcina directorului generaladjunct, John Lipsky, potrivit procedurilor FMI, scrie Wall Street Journal.

Lipsky, fost director al bănciiJP Morgan Chase, a anunţat însărecent că va demisiona în august. El l-a ajutat pe Strauss-Kahn săconducă Fondul în timpul crizei financiare internaţionale. Lipskyva rămâne în cadrul FMI până în noiembrie, pentru a-l consilia peStrauss-Kahn la o întâlnire a liderilor G20 din aceaperioadă.

Actuali şi foşti membri în boardulFMI au declarat că, în cazul în care anchetarea şefului instituţieicontinuă, cei 24 de membrii ai consiliului executiv de laWashington se vor întâlni de urgenţă pentru a discuta despreacuzaţiile aduse lui Strauss-Kahn şi despre oraganizarea conduceriiFMI. Prin tradiţie, directorul general al Fondului este uneuropean, iar mâna dreaptă a acestuia este un american.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO