Business Internaţional

​Fostul CEO al VW a plecat cu onoarea pătată, dar cu portofelul plin

​Fostul CEO al VW a plecat cu onoarea pătată, dar cu...

Autor: Bogdan Cojocaru

20.12.2015, 18:12 2165

Martin Winterkorn, fostul CEO al Volkswagen “sacrificat” pentru ca producătorul auto german să-şI salveze reputaţia ameninţată de scandalul emisiilor poluante, îşI va primi salariul complet pentru poziţia sa până la sfârşitul anului viitor, scrie presa germană.

Aparent, contractual lui Winterkorn nu a fost modificat, notează Deutsche Welle.

Volkswagen Group îi va plăti fostului CEO pachetul salarial întreg până la sfârşitul anului viitor, adică pâna la data de expirare a contractului de manager al acestuia, potrivit cotidianului de afaceri "Handelsblatt".  

Winterkorn, în vârstă de 61 de ani, a demisionat în septembrie, când VW începea să alunece în scandalul emisiilor poluante. Fostul CEO a insistat că este nevinovat, dar a demisionat în interesul companiei sale asumându-şI responsabilitatea pentru “neregulile la scară largă”.

"Handelsblatt" şI televiziunea publică ZDF au constatat că VW nu a acţionat în niciun fel pentru a pune capăt contractului cu Winterkorn.

Aceasta înseamnă că fostul CEO va primi aproximativ 15 milioane de euro până la sfârşitul anului 2016. Winterkorn este plătit mai bine decât oricare alt executiv al vreunei companii din indicele bursier DAX 30.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO