Business Internaţional

Fuga din faţa furtunii Brexit: Honda se pregăteşte să îşi inchidă fabrica din Marea Britanie şi să concedieze 3.500 de angajaţi

Fuga din faţa furtunii Brexit: Honda se pregăteşte să...

Autor: Iulian Tenchiu

18.02.2019, 18:00 1576

Producătorul japonez de maşini s-a decis să îşi inchidă filiala din Marea Britanie unde lucrează 3.500 de oameni. Centrul din Swindon al celor de la Honda va fi închis în 2022, fapt ce afectează industria autovehiculelor din Marea Britanie, scrie Business Insider.

Fabrica din Marea Britanie este singurul centru de producţie al companiei din Uniunea Europeană, creând 100.000 de modele Honda Civic pe an. Cu toate acestea se aşteaptă ca Honda să îşi păstreze centrul european din Brecknell, precum şi echipa de curse de Formula 1 din Marea Britanie.

Partenerul celor de la Honda, producătorul multinaţional japonez Nissan, a anunţat recent că renunţă la planul de construcţie al SUV-urilor X-Trail în Sunderland, în ciuda asigurărilor precedente date de guvernul britanic.

Deciza celor de la Honda face parte din cele mai recente hotărâri ale unor companii japoneze care părăsesc Marea Britanie de când s-a votat Brexit. Astfel, Honda se alatură companiilor precum Panasonic şi Sony, ultima menţionată căutând să îşi mute afacerile în Amsterdam.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO