Business Internaţional

G8 vrea mai multa transparenta de la fondurile de hedging

19.10.2006, 19:12 15

Oficialii germani au anuntat ca transparenta fondurilor de hedging va fi un subiect important in cadrul intalnirii celor opt cel mai puternic industrializate state ale lumii, care va avea loc anul viitor, scrie Financial Times.
Peer Steinbruck, ministrul german de finante, a declarat recent ca Germania a perceput aceasta "noua sensibilitate" a pietei de capital din SUA, referindu-se la cazul fondului de hedging Amaranth. El a adaugat ca intalnirea de anul viitor va reprezenta o ocazie foarte buna de a discuta pe marginea strategiilor folosite de fondurile de hedging.
"Discutiile care au loc acum in SUA sunt mai bune din punct de vedere calitativ fata de cele de acum cinci ani", a declarat Steinbruck. "Cazul Amaranth pare sa fi jucat un rol important in aceasta schimbare", a adaugat el.
Demersurile oficialilor SUA de a reglementa aceasta piata de peste 1.300 mld. euro au facut un pas inapoi in iunie, cand o curte judecatoreasca americana a respins propunerea organismului de supraveghere a pietei de capital din America (SEC), care prevedea inregistrarea oficiala la SEC (organismul care se ocupa cu supravegherea pietei de capital din SUA) a acestui tip de fonduri. "Avem semne clare de crestere a interesului SUA fata de cresterea transparentei acestui tip de fonduri", a spus Steinbruck.
"Nu vorbim aici de noi reglementari. Problema care se pune este de fapt una de transparenta", a adaugat el. Ministrul german a explicat ca din cauza marimii lor, fondurile de hedging ar putea amplifica in mod deosebit crizele financiare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO