• Leu / EUR4.9132
  • Leu / GBP5.8083
  • Leu / USD4.8027
Business Internaţional

George Michael le-a spus prietenilor înainte de a muri că nu va mai cânta niciodată live

George Michael le-a spus prietenilor înainte de a muri că nu va mai cânta niciodată live

Autor: Monica Stoica

27.12.2016, 12:43 183

Înainte de a muri, George Michael le-a mărturisit prietenilor săi că nu va mai cânta niciodată live. Cântăreţul, care a debutat în trupa Wham!, ar fi pregătit o revenire pe scena muzicală, în 2017, cu un nou album şi un documentar despre timpul petrecut în trupa pop.

Însă prietenii săi apropiaţi destăinuie că George Michael nu se simţea în formă perfectă pentru a reveni în industria muzicală. Superstarul se temea că vocea sa nu era într-o condiţie suficient de bună pentru a se prezenta în faţa publicului.

O sursă a declarat pentru publicaţia The Sun: "George era aşa de perfecţionist şi avea standarde atât de înalte în ceea ce priveşte muzica. Abilităţile sale vocale erau legendare în industria muzicală, dar, din cauza problemelor de sănătate, ştia că nu va mai putea păstra nivelul pe care singur şi-l impunea".

"George trebuia să se simtă 100% apt să se prezinte în faţa publicului, dacă s-ar fi întors în studio şi, din păcate, lui i se părea că nu mai era capabil. Prietenii săi ştiau că această zi (ziua în care va muri) era de aşteptat, dar, probabil, nimeni nu-şi închipuia că se va întâmpla atât de repede."

Cântăreţul, faimos pentru hit-ul "Careless Whisper", plănuia iniţial să zguduie lumea muzicală din nou cu albumul intitulat "Listen Without Prejudice 25", însă revenirea sa a fost amânată pentru martie anul viitor. George Michael anunţase că va face "ultimele retuşuri" pentru filmul "Freedom", ce avea să povestească despre timpul petrecut în formaţia Wham!. Superstarul dorea ca albumul şi filmul să fie lansate în acelaşi timp.

George Michael a murit în urma unei posibile insuficienţe cardiace pe 25 decembrie 2015, la vârsta de 53 de ani, în reşedinţa sa din Goring-on-Thames, Oxfordshire, în sud-estul Marii Britanii, potrivit declaraţiei managerului său.

Presa britanică scrie că superstarul se lupta cu o dependenţă de heroină de o bună perioadă de timp şi că a fost dus la Urgenţe în 2016 pentru tratament, după o aparentă supradoză.

Deşi era într-o stare de sănătate precară, George a continuat să facă planuri pentru sezonul sărbătorilor de iarnă şi urma să-şi petreacă Crăciunul alături de partenerul său, Fadi Fawaz, cel care i-a găsit trupul neînsufleţit, în prima zi de Crăciun.

George Michael îi invitase şi pe fosta membră a trupei Wham!, cântăreaţa Shirlie Holliman, alături de soţul său Martin Kemp şi de fiul lor Roman, care este finul de botez al lui Gerge Michael, la o cină pe data de 26 decembrie 2016, informează contactmusic.com.

Într-o declaraţie oferită înainte de trecerea în nefiinţă a lui George Michael, Roman, finul superstarului, în vârstă de 23 de ani, a afirmat: "Mergem acasă la George de Boxing Day (sărbătoare celebrată a doua zi de Crăciun în Marea Britanie -n.r.). De Crăciun îţi poţi da seama cine ţi-a fost model de urmat în viaţă. Vorbesc cu George destul de des. Vorbeşte cu mama în fiecare săptămână. E parte din familia mea, faima nu e aşa o mare chestie. Îl cunosc pe George de-o viaţă."

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9132
Diferență: 0,1672
Ieri: 4.9050
Azi: 4.8027
Diferență: 0,2547
Ieri: 4.7905
Azi: 5.8083
Diferență: -0,0103
Ieri: 5.8089
Azi: 5.0576
Diferență: 0,5687
Ieri: 5.0290