Business Internaţional

George Soros: Instrumentele de tip CDS sunt atat de toxice incat trebuie interzise

14.06.2009, 14:57 19

Miliardarul american George Soros considera ca instrumentele de tip credit default swap (CDS) - instrumente derivate pentru transferul riscului de credit - sunt prea periculoase pentru a mai exista. Acest tip de instrumente financiare, care au ingenuncheat asiguratorul AIG, sunt "instrumente de distrugere, care ar trebui scoase in afara legii", spune Soros, unul dintre cei mai renumiti speculatori financiari din lume. "Cu cat auzeam mai mult vorbindu-se de ele, cu atat imi dadeam seama ca sunt cu adevarat toxice".

"Este ca si cand cumperi asigurari de viata pentru viata altcuiva si detii si licenta de asasin", catalogheaza Soros instrumentele de tip CDS, scrie The New York Times. Acest tip de instrumente nu a condus doar la salvarea de catre stat a AIG, ci a contribuit si la crizele care au condus la colapsul Bear Stearns si Lehman Brothers si a influentat problemele Merrill Lynch, care a fost vanduta catre Bank of America.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO