Business Internaţional

Gigantul CATL, producător chinez de baterii, îşi va construi o fabrică în Ungaria, cea mai mare investiţie din istoria acestei ţări

Gigantul CATL, producător chinez de baterii, îşi va...

Autor: Bogdan Cojocaru

16.08.2022, 00:00 263

CATL (Chinese Contemporary Amperex Technology Co. Limited) este cel mai mare producător de baterii din lume şi a ales oraşul ungar Debrecen pentru construirea unei fabrici.

Investiţia va totaliza 7,4 miliarde de euro şi se anunţă a fi cea mai mare din istoria Ungariei, scrie Hungary Today.

Anunţul a fost făcut de Levente Magyar, secretar de stat în ministerul de externe şi comerţ. Fabrica va fi a doua pe care CATL o deţine în Europa. Magyar a explicat că negocierile cu chinezii au durat doi ani.

Uzina va fi construită pe un teren de 221 de hectare şi va crea 9.000 de locuri de muncă. CATL se alătură astfel altor giganţi străini care contribuie la industrializarea Ungariei. Printre ei se numără toţi marii constructori auto germani.

Bateriile CATL s-ar integra în planurile acestora de a produce în Ungaria autovehicule electrice.

Guvernul de la Budapesta este recunoscut pentru generozitatea cu care oferă facilităţi şi subvenţii coloşilor care pot dezvolta industria auto.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO