Business Internaţional

Glodman Sachs: rezultate bune, salarii pe masura

26.02.2004, 00:00 12



Banca de investitii Goldman Sachs a oferit anul trecut o suma de 87 milioane de dolari celor mai bine platiti cinci directori ai sai, arata o serie de rapoarte ale institutiilor de reglementare, citate de Financial Times.



Hank Paulson, director executiv, a primit o suma de 21,4 milioane de dolari, aproape dublu comparativ cu suma primita cu un an in urma. John Tain, ce a parasit compania la inceputul acestui an pentru a ocupa pozitia de director executiv al bursei de la New York, a obtinut 20,2 milioane de dolari, ca si cel care-l inlocuieste, Lloyd Blankfein. Rob Kaplan si Bob Steel, vice-presedinti, au primit fiecare suma de 12,6 milioane de dolari. Steel s-a retras in luna ianuarie. Fiecare din directorii mentionati au beneficiat de un salariu in valoare de 600.000 de dolari si de o prima.



Pachetele de compensatii acordate in anul 2003 au fost facute publice marti in cadrul raportului anual prezentat de companie inaintea intrunirii anuale a actionarilor sai. Morgan Stanely, Lehman Brothers, Bear Stearns si alte banci de investitii vor emite declaratii similare in decursul urmatoarelor doua saptamani.



Valoarea actiunilor Goldman a crescut cu 45% anul trecut, iar profitul net al companiei a inregistrat o crestere de 42% pana la 3 miliarde de dolari. Cei cinci directori ai companiei au avut de castigat de pe urma acestor cresteri. Paulson detine 4,12 milioane de actiuni, fiind in acelasi timp cel mai mare actionar individual al bancii de investitii.
catalina.apostoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO