Business Internaţional

Guvernul Algeriei: niciun marş nu va fi aprobat în Alger

Autor: Adrian Voicu

30.01.2011, 15:17 25

Ministrul algerian de interne Dahou Ould Kablia a amintit faptulcă niciun marş nu va fi aprobat de către autorităţi în capitalaţării, informează publicaţia franceză Les Echos citând un interviuacordat de oficialul algerian cotidianului Liberte.

O manifestaţie prin care se cere "plecarea sistemului" esteprevăzută pentru 12 februarie în Alger, la aceasta urmând săparticipe un front de conducere naţională format din grupările deopoziţie şi organizaţiile societăţii civile. Frontul a fost formatîn urma manifestaţiilor de la începutul lunii, manifestaţii soldatecu 5 morţi şi peste 800 de răniţi.

"Manifestaţiile sunt interzise în Alger", a indicat oficialulalgerian asigurând că această măsură nu se aplică doarmanifestaţiilor organizate de opoziţie ci "tuturor marşurilor".

"Daca un partid al Alianţei (prezidenţiale) doreşte săorganizeze mâine un marş în Algeri, pot să vă spun că atât timp câtsunt ministru de interne, acest lucru nu se va întâmpla", a adăugatKablia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO