Business Internaţional

Haos în Grecia. Inspectorii UE/FMI şi-au amânat vizita la Atena, după ce premierul elen a renunţat să meargă în SUA

Ce se întâmplă în Grecia? Inspectorii UE/FMI şi-au amânat vizita la Atena, după ce premierul elen a renunţat să meargă în SUA

Autor: Anca Dumitrescu

18.09.2011, 13:53 1115

Inspectorii troicii formate din Comisia Europeană (CE), Banca Centrală Europeană (BCE) şi Fondul Monetar Internaţional (FMI) au amânat o vizită crucială la Atena, care ar trebuit să înceapă luni, iar premierul elen George Papandreou a renunţat la o vizită în SUA, la Naţiunile Unite şi FMI.

Oficialii troicii vor participa în schimb la o teleconferinţă cu ministrul elen de Finanţe Evangelos Venizelos, relatează Reuters.

Papandreou şi-a anulat sâmbătă vizita în Statele Unite din cauza agravării crizei datoriilor, cu câteva zile înainte ca inspectorii creditorilor internaţionali să decidă dacă finanţează în continuare Grecia.

Venizelos s-a grăbit să respingă temerile că anularea vizitei premierului indică iminenţa unui default, afirmând că aceste discuţii sunt "ridicole", dar opoziţia conservatoare a profitat de situaţie pentru a cere alegeri anticipate, alimentând temerile că Grecia duce lipsă de voinţă politică pentru aplicarea măsurilor dure de austeritate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO