Business Internaţional

Harta culinară a SUA. Care este cel mai bun festival dedicat mâncării din fiecare stat american

Harta culinară a SUA. Care este cel mai bun festival...

Autor: Andreea Diochetanu

21.08.2016, 09:43 272

Când vine vorba de festivaluri culinare, adică mâncare bună sau beţie pentru papilele gustative, America stă unită. Harta cu serbările culinare excentrice din fiecare stat american poartă papilele într-o călătorie plină de dulceaţă şi alimente care mai de care îmbătate în condimente.

Harta este adaptată din noua carte "Great American Eating Experiences/ Experienţe culinare americane grozave, produsă de National Geographic.

Alabama
Festivalul Peanut Boil din Luverne include nu numai unt de arahide proaspăt, ci şi muzică live, expoziţii auto sau concursuri de frumuseţe.

Alaska
În fiecare mai, Festivalul Kodiak Crab sărbătoreşte cele mai căutate produse alimentare din Alaska, pe parcursul a 5 zile de dezmăţ, alături de demonstraţii culinare oferite de bucătarii-şefi locali.

Arizona
Yuma Lettuce Days/ Zilele Salatei, în Yuma se desfăşoară anual, în luna februarie, la Centrul de Agricultură al Unviersităţii din Arizona. Evident, salatele sunt principala atracţie a festivalului.

Arkansas
Provocări de mâncat castraveţi muraţi sau de băut zeama de la murături - toate se întâmplă la Atkins Picklefest, anual, în luna mai.

California
Niciun alt loc din America nu poartă cu mândrie numele de "capitala mondială a ustoriului" în afară de Gilroy, mai ales în timpul Festivalului de Usturoi.

Colorado
Festivalul American de Bere din Denver le oferă şansa vizitatorilor de a gusta mii de mostre de bere americană de la producător.

Connecticut
Festivalul Stridiilor din Milford sărbătoreşte anual sănătatea stridiilor de pe Coasta de Est, recoltate din Maine nă în Virginia.

Delaware
Bridgeville, Delaware, casa celui mai mare producător de Scrapple (fel de mâncare tradiţional din carne), RAPA Scrapple, susţine şi festivalul anual Apple Scrapple, în luna octombrie.

District of Columbia
Truckeroo este un festival lunar, desfăşurat în intervalul aprilie - octombrie, la colţul străzilor Half şi M Street SE.

Florida
Festivalul anual Key Lime Festival din Key West, care are loc în jur de 4 iulie, include demonstraţii de gătire şi competiţii de mâncare a plăcintelor tradiţionale cu limete. În plus, se servesc cocteiluri cu limete şi rom distilat de limetă.

Georgia
Desfăşurat în fiecare iunie, în Comitatul Peach, Festivalul de Piersici din Gerogia (ţine o săptămână) include gătirea şi consumarea celei mai mari tarte cu piersici din lume. Prepararea desertului consumă cel puţin 35 de kilograme de piersici proaspete.

Hawaii
Festivalul Kona Coffee Cultural se desfăşoară timp de 10 zile, anual, în luna noiembrie, scoţând în evidenţă moştenirea culturală şi bogată despre cafea a regiunii.

Idaho
Curse în saci de cartofi, aruncări cu cartoful şi nu numai - au loc în cadrul festivalului Spud Day, în fiecare septembrie, în Shelley, pe malurile râului Snake.

Illinois
În fiecare septembrie, în Golconda, are loc Festivalul Creveţilor pentru susţinerea creveţilor crescuţi în ferme.

Indiana
Fructul Kaki denumeşte festivalul anual din Mitchell, Indiana. Aici au loc: parade, un tur la luminca lumânării în zona istorică a oraşului, dar şi competiţii culinare.

Iowa
Iubitorii de Bacon se adună cu bucurie la Festivalul Blue Ribbon Bacon din Des Moines în fiecare februarie.

Kansas
Proclamată Capitala Mondială a Spanacului în anii 30, oraşul Lenexa sărbătoreşte leguma verde cu Festivalul Spanacului în septembrie.

Kentucky
World Chicken Festival, desfăşurat în Londra, onorează moştenirea de pui fript a Comitatului Laurel, de când Kentucky Fried Chicken a fost inventat în apropiere.

Louisiana
Festivalul din noiembrie Oak Street Po-Boy, desfăşurat în New Orleans, atrage anual peste 60.000 de iubitori de sandvişuri.

Maine
Recolta de coacăze din august este o sărbătoare în întregul stat, dar Blueberry Festival este cireaşa de pe tort din Maine. Evenimentul de două zile serveşte numai deserturi cu fructe.

Maryland
Old Bay Festival se ţine în luna iunie, în Cockeysvile. Aici totul gravitează în jurul mâncărurilor condimentate.

Massachusetts
What the Fluff? este un festival din Somervill, unde a fost inventată bezeaua.

Michigan
Desfăşurat timp de 8 zile, Festivalul Naţional al Cireşei atrage aproximativ jumătate de milion de oameni în oraşul Traverse.

Minnesota
Centrul de Natură Harriet Alexander din Roseville, Minnesota, găcduieşte un festival al orezului sălbatic în fiecare septembrie, unde vizitatorii se pot bucura de cârnaţi, supe sau clătite cu orez.

Mississippi
World Catfish Festival din Belzoni, ţinut în luna aprilie, sărbătoreşte titlul oraşului din 1976, "capitala mondială a somnului crescut în fermă".

Missouri
Peste 600 de echipe se adună în fiecare octombire la Seria Mondială Roială de Grătare din Kansas. Juriul notează tot. De la cel mai bun sos, până la cel mai bun piept de pui.

Montana
Mic-dejun cu clătite şi competiţii cu desert - sunt doar o parte din activităţile desfăşurate la Festivalul Trout Creek Huckleberry, ţinut anual în august.

Nebraska
Hastings, Nebraska, celebrează inventarea băuturii aromate Kool-Aid, anual, în august, în cadrul Zilele Kool-Aid.

Nevada
Cultura şi moştenirea Greciei strălucesc la festivalul anual de mâncare grecească din Las Vegas, în fiecare septembrie. Gyros, souvlaki şi baklava - doar câteva dintre bucatele tradiţionale ce pot fi savurate aici.

New Hampshire
Festivalul Dovleacului din Milford este destinaţia de vis pentru iubitorii acestui aliment.

New Jersey
Trenton a inaugurat de curând festivalul anual Pork Roll pentru a sărbători unicitatea culinară din preparatele din porc.

New Mexico
Unul dintre cele mai bune locuri unde poţi cumpăra şi încerca o varietate de produse crescute local este Viva New Mexico Chile Festival, în Los Lunas.

New York
Lyons, New York, îşi onorează dulcea istorie ca producător principal de ulei de mnetă, în timpul Zilelor de Mentă, în fiecare iulie.

North Carolina
Agricultura intră în lumina reflectoarelor la Festivalul Smithfield Ham & Yam, luna mai, în cadrul căruia se organizează curse între porci şi competiţii culinare.

North Dakota
Norsk Høstfest din Minot, desfăşurat la sfârşitul lui septembrie-începutul lui octombrie, ţine 5 zile şi include concerte, dansuri, cursurii de folk şi muuultă mâncare.

Ohio
Pawpaw Festival se desfăşoară în fiecare an, în septembrie, în Albany. Festivitatea de 3 zile cuprinde invenţii culinare prezum muştarul pawpaw sau tamales pawpaw.

Oklahoma
În fiecare mai, aici se sărbătoreşte Tabouleh Fest, unde se dansează din buric, se mânăncă salată libaneză şi alte preparate tradiţionale de acest fel.

Oregon
Iubitorii de fructe de pădure se pot bucura de Berry Festival în luna iulie, unde se sărbătoreşte una dintre cele mai vechi industrii de aceste fructe din ţară.

Pennsylvania
O petrecere pentru supa de fasole nu sună ciudat dacă eşti la Festivalul McClure Bean Soup, ţinut în septembrie aici.

Rhode Island
Doritorii pot încerca o varietate de super de scoici, în mai, la Festivalul Chowda' din Block Island.

South Carolina
World Grits Festival sărbătoreşte apetitul colectivului mic al oraşului pentru porumb fiert.

South Dakota
Bucătarii locali se întrec aici în timpul Buffalo Wallow Chili Cook-Off , care are loc în octombrie.

Tennessee
Festivalul Internaţional al Biscuiţilor atrage peste 20.000 de oameni în Knoxville, în fiecare mai.

Texas
10 Zile pline de cârnaţi au loc în noiembrie, în timpul Festivalului Wurstfest, în New Braunfels.

Utah
Utah State Fair se ţine în Salt Lake City, timp de 11 zile.

Vermont
Anualul Vermont Maple Festival, desfăşurat în St. Albans, în luna aprilie, conţine numai sirop de arţar şi delicatese ce pot fi servite cu acesta.

Virginia
La Festivalul Taste of Brunswick din octombrie se învârte totul în jurul tocanei.

Washington
Cu o durată de 3 zile, Wenatchee River Salmon Festival sărbătoreşte întoarcerea somonolui în mare după ce depun icrele în apa dulce din împrejurimi.

West Virginia
În fiecare an, în jur de 10.000 de persoane vin în Kingwood la Buckwheat Festival, care include parade, încoronarea regilor Buckwheat şi multe alte activităţi distractive.

Wisconsin
Kolache, o delicatesă din foietaj umplută cu fructe sau gem este sărbătorită la Czech & Kolache Festival în fiecare vară.

Wyoming
Coarnele de cerb de la Wapiti sunt colectate pentru a da startul festivităţilor din cadrul Elfest, ţinut în luna mai.

Sursa: http://on.natgeo.com/2a9EXXN.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO