Business Internaţional

Heineken se extinde in Cehia

19.06.2007, 18:28 23

Heineken a anuntat achizitia Krusovice Brewery din Cehia de la Radeberger Gruppe KG. Cota de piata aferenta Heineken in Cehia va creste la 8%, cu un volum total de 1,6 milioane de hectolitri, pozitionand producatorul de bere pe locul trei ca vanzari pe piata locala.
Conform termenilor tranzactiei, pretul de achizitie nu va fi facut public.
Compania producatoare de bere Royal Brewery din Krusovice este situata la aproximativ 70 km vest de Praga si are 300 de angajati. Detine un portofoliu in segmentul premium al pietei cu sase branduri, dintre care Krusovice este cel mai important. In 2006, volumele vanzarilor s-au ridicat la 700.000 de hectolitri. Cota de piata detinuta in Cehia este de aproape 3%.
"Achizitia intareste pozitia noastra pe piata locala si reprezinta o ocazie foarte buna de a ne extinde", a declarat Nico Nusmeier, presedinte Heineken pentru Europa Centrala si de Est. Compania olandeza mai detine in Cehia compania Starobrno Brewery, cu facilitati de productie in Brno si Znojmo, in regiunea Moraviei de Sud. Cota de piata detinuta este de 5%. Piata berii din Cehia, una dintre cele mai mari si mai profitabile din Europa, a inregistrat in ultimii ani o stabilitate a cererii. Consumul anual este in prezent estimat la 16 milioane de hectolitri. In 2006, consumul pe cap de locuitor a fost de 159 de litri, cel mai mare din lume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO