Business Internaţional

Hollande este felicitat de liderii de state şi îndemnat să înceapă munca

Hollande este felicitat de liderii de state şi îndemnat să înceapă munca
08.05.2012, 00:02 116

François Hollande a fost felicitat pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale de lideri de state şi de guverne din întreaga lume, de la SUA şi Germania la Brazilia şi Japonia. Din partea Europei, cea mai mare parte a mesajelor au evocat criza datoriilor, scrie La Tribune.

Astfel, Hollande a fost invitat la Casa Albă de preşedintele american Barack Obama. Acesta şi-a exprimat intenţia de a lucra cu preşedintele francez şi noul guvern "pe dosarele dificile privitoare la economie şi securitate".

De la Roma, premierul Mario Monti a promis că Italia va colabora cu Franţa, mai ales "în cadrul european". De asemenea, premierul spaniol Mariano Rajoy s-a declarat convins că relaţiile dintre cele două state vor fi fructuoase pe plan bilateral şi european.

La Londra, premierul David Cameron a purtat o convorbire telefonică cu Hollande pentru a-l felicita.

Din Germania, cancelarul Angela Merkel a dat asigurări că noul preşedinte francez va fi primit cu "braţele deschise" în prima sa vizită în Germania. "Vom coopera bine şi intensiv împreună", a spus Merkel, subliniind că o "cooperare franco-germană este esenţială pentru Europa, iar noi vrem ca toată Europa să reuşească".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO