Business Internaţional

Hollande şi Merkel îi cer lui Vladimir Putin să-i aducă pe separatiştii din Ucraina la negocieri

Hollande şi Merkel îi cer lui Vladimir Putin să-i...

Autor: Luminiţa Bogdan

03.07.2014, 15:12 142

Preşedintele francez şi cancelarul german au avut o discuţie comună, joi dimineaţă, prin telefon, cu preşedintele Putin, în legătură cu situaţia din Ucraina, a anunţat, într-un comunicat Palatul Elysée.

Cei doi lideri "au subliniat importanţa aplicării acordului încheiat miercuri la Berlin între miniştrii de Externe francez, german, ucrainean şi rus pentru o încetare bilaterală a focului", adaugă comunicatul, care precizează că Francois Hollande şi Angela Merkel urmează să discute joi la telefon şi cu preşedintele ucrainean Petro Poroşenko.

"Hollande şi Merkel i-au cerut preşedintelui rus să favorizeze organizarea unei reuniuni a grupului de contact înainte de 5 iulie, pentru stabilirea condiţiilor de încetare a focului", adaugă comunicatul dat publicităţii de Palatul Elysée.

În acest sens, liderii francez şi german "i-au cerut preşedintelui Putin să intervină pe lângă separatişti pentru a-i determina să participe la negocieri în vederea ajungerii la un acord cu autorităţile ucrainene", menţionează comunicatul.

De asemenea, Angela Merkel şi Francois Hollande şi-au exprimat susţinerea pentru propunerea făcută la Berlin în vederea controlului la frontiera ruso-ucraineană.

Miniştrii de Externe ai Ucrainei, Rusiei, Germaniei şi Franţei au făcut miercuri apel, la sfârşitul unei întrevederi la Berlin, la o reuniune a grupului de contact până la 5 iulie în încercarea de a calma situaţia din Ucraina.

De asemenea, cei patru miniştri au convenit că posturile de frontieră ruso-ucrainene trebuie să revină sub controlul Kievului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO