Business Internaţional

Hotelurile Trump - la un pas de faliment

11.08.2004, 00:00 27



Compania celebrului om de afaceri Donald Trump se pregateste sa intre, voluntar, in faliment in Statele Unite. Trump Hotels & Casino Resorts va intra sub protectia capitolului 11, fapt ce le ofera posibilitatea de a restructura datorii de 1,8 miliarde de dolari si de a obtine fonduri suplimentare de 400 de milioane de dolari, relateaza BBC.



Sub protectia capitolului 11, unei afaceri i se ofera timpul necesar pentru a-si reorganiza finantele, in vederea continuarii activitatii. Lantul hotelier Trump a inregistrat in ultimii ani numeroase pierderi, iar expertii au avertizat de curand asupra faptului ca afacerea ar putea intra pe linie moarta.



In incercarea de a salva compania, Trump si banca Credit Suisse First Boston vor investi 400 mil. de dolari. Banca va furniza cea mai mare parte a banilor, reducand partea lui Trump de la 56% din actiuni, cat detinea inainte, la 25%.



Majoritatea detinatorilor de obligatiuni ale companiei au fost de acord cu restructurarea participatiilor pe care le detin in acest moment, in schimbul unei sume de 1,25 miliarde de dolari pentru urmatorii 10 ani, alaturi de un mix de numerar si actiuni.



Intrucat Trump International Hotel and Tower din New York, cladirea care l-a facut faimos, nu mai este in proprietatea sa, Donald Trump a inceput sa se ocupe de show-uri televizate, in urma carora repurteaza succesul pe care l-a avut in trecut ca om de afaceri. Emisiunea se cheama "Ucenicii" si presupune lupta dintre 16 concurenti care, timp de 13 saptamani sunt supusi unor probe in urma carora isi vor dovedi abilitatile de a rezista in lumea dura a companiilor multinationale. La sfarsit, va fi un singur castigator.



Programul s-a dovedit a fi de succes pentru reteaua de televiziune NBC, atragand in mod constant 20 de milioane de telespectatori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO