Business Internaţional

Imaginea care a devenit fotografia-simbol a mişcării "Occupy..." Cine este tânăra din imagine

Imaginea care a devenit fotografia-simbol a mişcării "Occupy..." Cine este tânăra din imagine

Autor: Aura STAN

20.11.2011, 13:46 270

Jurnaliştii americani publică în exclusivitate primele informaţii despre protagonista unei imagini recente care a făcut înconjorul lumii. Tânăra protestatară din Portland asupra căreia o poliţistă i-a aruncat joi, 17 noiembrie, un jet de spray cu piper în faţă a fost identificată. Ea se numeşte Elizabeth Nichols, are 20 de ani, provine dintr-o familie cu probleme şi a acceptat să acorde un interviu pentru OregonLive.

Zilele trecute, în presa internaţională o fotografie surprinsă în mijlocul protestelor din oraşul american Portland, a făcut furori pe internet. În scurt timp, ea a fost desemnată una dintre imaginile-simbol ale mişcării Occupy Wall Street (OWS), scrie The Huffington Post.

În fotografia care surprinde o ambuscadă între poliţiştii şi protestarii din Oregon se poate observa o tânără manifestantă care primeşte direct în faţă un jet cu spray cu piper din partea unui om al legii. Cu ochii închişi şi părul ondulat desprins, tânăra, aflată în faţa grupului de protestatari, suportă cu stoicism "atacul". Curajul, dar şi violenţa scenei i-au impresionat pe mii de internauţi. Au fost create pagini speciale pe reţelele de socializare, iar poza s-a transformat într-un viral peste noapte. Jurnaliştii au investigat cazul şi au stat de vorbă atât cu protagonista din imagine, Elizabeth Nichols, cât şi cu fotograful, Randy L. Rasmussen. Citiţi mai multe despre fotografia care a devenit simbolul mişcării Occupy Wall Street pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO