Business Internaţional

Încă o companie părăseşte Rusia: Danone şi-a anunţat retragerea din ţară

Încă o companie părăseşte Rusia: Danone şi-a...

Autor: Dorin Oancea

14.10.2022, 10:01 85

Compania franceză de produse alimentare Danone a anunţat vineri că va renunţa la afacerea sa cu produse lactate din Rusia, într-o tranzacţie care ar putea duce la o depreciere de până la 1 miliard de euro, scrie Reuters.

"Aceasta este cea mai bună opţiune pentru a asigura continuitatea afacerii locale pe termen lung", a declarat Danone într-un comunicat, adăugând că unitatea din Rusia a reprezentat aproximativ 5% din vânzările grupului în primele nouă luni ale anului.

La scurt timp după invazia Rusiei în Ucraina, în februarie, Danone declarase că toate opţiunile privind afacerile sale locale sunt în discuţie.

Danone nu a dezvăluit cui va transfera aşa-numita unitate Essential Dairy and Plant-based (EDP). Aceasta a precizat că tranzacţia este supusă aprobărilor autorităţilor de reglementare.

Ieşirea planificată a Danone din Rusia este al doilea anunţ de acest fel făcut săptămâna aceasta de o mare companie occidentală, după ce Nissan şi-a vândut activele statului pentru o rublă, înregistrând o pierdere de aproximativ 687 milioane de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO