Business Internaţional

Încrederea analiştilor CFA în economia românească a atins un nou minim în octombrie

Autor: Adrian Cojocar

14.11.2011, 11:34 180

Indicatorul de încredere macroeconomică lansat anul acesta de către CFA România, asociaţia profesională a analiştilor financiari certificaţi internaţional (Chartered Financial Analyst), s-a deteriorat puternic în luna octombrie şi a atins cel mai redus nivel din acest an. Indicatorul privind aşteptările a coborât la 34,8 de puncte, după ce în septembrie se plasa la nivelul de 46,6 puncte.

Indicatorul ia valori între 0 şi 100 şi îşi propune să cuantifice aşteptările analiştilor financiari cu privire la activitatea economică la nivelul României în următorul an de zile. La sondaj participă membrii CFA şi candidaţi la nivelul II şi III al examenelor CFA.

Circa 46% dintre participanţii la sondaj cred că starea economiei româneşti se va deterioara în următoarele 12 luni, şi numai 11% cred că se va îmbunătăţii.

Totodată, 79% dintre participanţi cred că situaţia economică globală se va înrăutăţii în următorul an.

În ceea ce priveşte aşteptările privind evoluţia bursei în următoarele 12 luni, 32% dintre participanţi se aşteaptă ca indicele BET să scadă, iar 21% cred că va înregistra o creştere.

CFA România reuneşte peste 130 de specialişti din domeniul financiar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO