Business Internaţional

Indonezienii vin cu un proiect grandios pentru salvarea comerţului. În 2020 încep construirea unui pod maritim lung de şapte kilometri

Indonezienii vin cu un proiect grandios pentru salvarea...

Autor: Iulian Tenchiu

21.07.2019, 10:49 272

Indonezia plănuieşte ca în 2020 să înceapă construirea unuia pod maritim, care va conecta două insule de lângă Singapore. Podul va avea o lungime de şapte kilometri şi este menit să îmbunătăţească schimburile comerciale cu centrul vecin, scrie Bloomberg

Podul de şapte kilometri va conecta insulele Batam şi Bintan, iar preţul acestui proiect se ridică la 4 trilioane de rupii, echivalentul a 284 mil. de dolari.

După ce preşedintele ţării, Joko Widodo a reuşit să îşi asigure cel de al doilea mandat, acesta a lansat un plan de îmbunătăţire al infrastructurii indoneziene estimat la peste 400 mld. de dolari. Guvernul vrea să transforme insula Batam într-un centru alternativ de transport şi producţie de bunuri către Singapore, care are potenţialul de a atrage 60 mld. de dolari din noi investiţii.

Administraţia Widodo a încercat să pună insula Batam,  singura zonă de comerţ liber din Indonezia, la dispoziţia investitorilor care doresc realocarea fabricilor din China pe fondul războiului comercial dintre Beijing şi Washington, scrie Reuters.

Ministerul Lucrărilor Publice va publica un studiu de fezabilitate al proiectului de infrastructură la finalul acestui an.

Prin construcţia podului Indonezia doreşte să profite de extinderea Aeroportului Changi din Singapore, care are un nou terminal conectat la insula Bintan, mai scrie Reuters.

Construcţia podului maritim se va extinde pe o perioadă cuprinsă între trei şi patru ani, potrivit declaraţiior oferite de secretariatul guvernului.

Administraţia Widodo analizează de asemenea posibilitatea de a conecta Malaezia Peninsulară cu insula indoneziană Sumatra, a declarat luna trecută Danang Parikesit, şeful autorităţii de administrare a infrastructurii rutiere din Indonezia.

 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO