Investiţii record de 19 miliarde de dolari sugerează că industria de tehnologie a Europei o duce bine

4 dec 2017 Autor: Bogdan Cojocaru

Start-up-urile europene sunt pe cale să colecteze investiţii record de 19 miliarde de dolari anul acesta, în pofida îngrijorărilor că ruperea Marii Britanii de Uniunea Europeană va pune presiuni pe industria de tehnologie a regiunii, se arată într-o analiză a firmei londoneze de capital de risc Atomico. Marea Britanie a rămas principala destinaţie a capitalului investit în Europa, cu 5,4 miliarde de dolari atrase de la investitori de la începutul anului.

Pe locul doi stă Germania, cea mai mare economie europeană, cu investiţii de 2,5 miliarde de dolari, urmată de Franţa, cu 2,1 miliarde de dolari. Marea Britanie şi-a păstrat şi poziţia de lider în ceea ce priveşte destinaţia migraţiei europene a talentului din tehnologie, însă a cedat o parte din terenul cucerit anii trecuţi Germaniei şi Franţei.

În timp ce valoarea investiţiilor totale din Europa din acest an este aşteptată să atingă un nivel record, numărul tranzacţiilor a fost mai mic, de 3.449, faţă de 3.720, în valoare de 14,4 miliarde de dolari, anul trecut.

Franţa atacă poziţia Marii Britanii la numărul de tranzacţii finalizate pe an. „Este ceva ce vedem şi la scară globală. Sunt tranzacţii mai mari anul acesta faţă de anul trecut“, spune Tom Wehmeier, analist la Atomico. El a explicat că numărul mai mic de tranzacţii reflectă faptul că s-au realizat mai puţine acorduri dintre cele mai mici, de sub 2 mil. dolari. 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.12.2017

 
Cuvinte cheie:
Investitii
, industria de tehnologie
, Europa
, tehnologie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide