Business Internaţional

Istoria unei imperiu creat dintr-o afacere începută în curtea părinţilor şi dezvoltată până la un business internaţional de peste 8 miliarde de dolari

Istoria unei imperiu creat dintr-o afacere începută în...

Autor: Business Magazin

22.10.2023, 10:10 525

Cu începuturi modeste, de la un mic business pornit în curtea unui pub irlandez al părinţilor săi, Eugene Murtagh a dezvoltat un adevărat imperiu cu venituri anuale de peste 8 miliarde de dolari: Kingscourt. Care e povestea sa?

Egene Murtagh s-a născut în vara anului 1942 în Kingscourt, Irlanda, şi a crescut pe aceeaşi stradă cu viitoarea sa parteneră de viaţă şi de business, Andrea Carolan. La începutul anilor ’60, în timp ce el lucra ca instalator, iar ea era coafeză, s-au hotărât să îşi folosească economiile pentru a pune baza unei mici afaceri – un producător de remorci.

Neavând o fabrică proprie, iniţial şi-au desfăşurat activitatea în curtea pubului părinţilor lui Eugene, în oraşul natal. Pe fundaţia acestui prim business a luat naştere, în 1971, compania de materiale de construcţii Kingspan. La patru ani distanţă, în urma unei evoluţii surprinzătoare, producătorul şi-a mutat cartierul general, listându-se totodată la bursa de la Londra.

De-a lungul anilor, Kingspan şi-a extins portofoliul de produse şi şi-a diversificat operaţiunile. Astăzi, activează în peste 70 de ţări, având un număr de peste 22.000 de angajaţi. Compania oferă o gamă largă de produse pentru industria construcţiilor, fiind utilizate în proiecte precum clădiri industriale, birouri, şcoli, spitale şi dezvoltări rezidenţiale. În 2019 compania a deschis un centru de inovaţie, IKON, în Kingscourt. Businessul a avut constant performanţe financiare solide şi a înregistrat o creştere constantă a veniturilor. În cel mai recent raport financiar, Kingspan a anunţat venituri de 8,34 miliarde de euro.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO