Business Internaţional

Jaf de 1,3 milioane de dolari în monede Bitcoin

Jaf de 1,3 milioane de dolari în monede Bitcoin

Autor: Ştefan Stan

09.11.2013, 13:46 1476

Infractorii cibernetici au furat monede Bitcoin în valoare de 1,3 milioane de dolari de pe inputs.io, un site care permite utilizatorilor să păstreze monedele virtuale într-un portofel online, scrie Mashable.

Fondatorul Inputs, cunoscut  drept ”TradeFortress”, a spus că hackerii au spart site-ul în două etape şi au furat 4.100 de monede Bitcoin, echivalentul a 1,3 milioane de dolari. Cel mai mare jaf de Bitcoins comis vreodată a implicat furtul a 263.024 monede. 

Reprezentanţii site-ului au explicat că hackerii au pătruns în baza de date folosind ID-uri obţinute în urma spargerii unor adrese de e-mail. Hackerii au reuşit să treacă şi de autentificarea în doi paşi, impusă ca măsură de securitate pentru logarea pe site, profitând de o vulnerabilitate a serverului pe care funcţionează platforma inputs.io.

Inputs.io a informat victimele jafului că vor fi despăgubite, dar că site-ul nu are destui bani să plătească integral pe toată lumea.

TradeFortress a spus pe un forum al Bitcoin că ”nu recomandă stocarea de monede Bitcoin pe un calculator cu acces la internet”.

Monedele bitcoin sunt o valută electronică care poate fi dată la schimb pentru bunuri şi servicii în locurile unde este acceptată. Bitcoin nu are număr de înregistrare sau alt fel de mecanism care ar putea fi folosit pentru a depista cumpărătorii sau vânzătorii, ceea ce face depistarea monedelor extrem de dificilă, şansele ca hackerii să fie prinşi fiind foarte slabe.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO