Business Internaţional

Japonezii vor avea in Ungaria un ziar in limba lor

14.05.2001, 00:00 9



Primul ziar scris in limba japoneza publicat in Ungaria va debuta in iunie, in plin sezon turistic, relateaza cotidianul ungar Budapest Sun. Acesta se va alatura unei game largi de publicatii in limbi straine, in care se include cele in engleza, franceza, rusa, germana si chiar chineza.

Ziarul, numit Hungary Journal, se va concentra asupra informatiilor culturale si programelor sportive pentru vizitatorii straini, dar va oferi si stiri legate de activitatile financiare din Ungaria. Investitia in aceasta publicatie se ridica la 5 milioane de forinti (17.100 USD).

Cotidianul va incerca sa acopere un segment de piata care este privit de Japan-Hungary Business Office (Biroul de Afaceri Ungaro-Japonez) in continua extindere. Aproximativ 1.000 de japonezi traiesc si muncesc in Ungaria, in timp ce mai mult de 100.000 de turisti din ?ara Soarelui-Rasare au vizitat anul trecut statul maghiar, potrivit datelor oferite de aceasta organizatie.

Biroul de afaceri va coordona tiparirea cotidianului, care va avea un tiraj initial de 5.000 de exemplare si va fi distribuit gratuit. Dintre acestea, 1.000 de copii vor fi expediate japonezilor ce lucreaza pe teritoriul Ungariei, 2.000 vor fi distribuite hotelurilor si agentiilor de turism, iar restul vor fi trimise in Japonia.

"Japonezii au descoperit Ungaria, iar Budapesta este pentru ei cel mai interesant oras din Europa Centrala si de Est", a declarat Motegi Masashi, directorul biroului. "Cei mai multi dintre turistii japonezi au calatorit deja in Statele Unite sau Europa Occidentala, dar centrul Europei reprezinta o destinatie inedita pentru ei", a mai spus Masashi.

"Cele mai atractive locuri pentru japonezi sunt vechile izvoare termale de pe teritoriul metropolei si muzica traditionala bogata. In plus, faptul ca ungurii provin din Asia, apropie japonezii de maghiari. Un turist japonez cheltuie in medie 1.000 de dolari pe saptamana, peste banii platiti pentru cazare, de obicei la hotelurile de patru si cinci stele", adauga directorul Biroului de Afaceri.

Fluxul de turisti din Extremul Orient a capatat amploare imediat dupa ce Malev, linia aeriana nationala, a lansat un zbor charter intre Tokyo si Budapesta. Avioanele Malev transporta acum mai multi japonezi decat unguri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO